Конфискувана руска яхта на стойност 75 милиона долара  ще бъде

...
Конфискувана руска яхта на стойност 75 милиона долара  ще бъде
Коментари Харесай

Конфискувана яхта на руски олигарх отива на търг $75 милиона отива на търг

Конфискувана съветска яхта на стойност 75 милиона долара  ще бъде продадена на търг. Яхтата Аксиома е първата конфискувна първокласна съветска яхта, откогато бяха въведени наказания против съветски олигарси, заяви

Яхтата Аксиома беше иззета в Гибралтар през март, откакто американската банка Джей Пи Морган разгласи, че притежателят и Дмитрий Пумпянски не е платил заем на стойност 20 милиона $. Пумпянски е в листата на глобените руснаци.

Дългата 72 метра и половина яхта ще се продаде на търг във вторник и се чака да бъде продадена за по-ниска стойност от действителната й.

В яхтата могат да ношуват 12 души в 6 каюти. Оборудвана е с плувен басейн, джакузи, спа, 3D кино, има опция за гмуркане и каране на водни ски, както и пространство за 20-членен екипаж.

Имаше апели парите от иззетата съветска благосъстоятелност да отидат за украинските бежанци, само че в тази ситуация с Аксиома - облагата от търга ще отиде в касите на Джей Пи Морган.

Първоначално откакто е издигната през 2013-та година яхтата се назовава Червения площад и е била давана чартърен за близо 552 хиляди $ на седмица.

Дмитрий Помпянски е притежател на компания за произвеждане на стоманени тръби - снабдител на съветският енергиен колос Газпром. 58-годишният съветски олигарх има положение от над 2 милиарда $ и е в листата на глобените от Европейския съюз, Съединените щати и Англия.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР